آیا نوه از پدربزرگ و مادربزرگ ارث می برد؟

آیا نوه از پدربزرگ و مادربزرگ ارث می برد؟ (توضیح کامل)

آیا نوه از پدربزرگ و مادربزرگ ارث می برد؟

نحوه ارث بردن نوه از مادر بزرگ به چه شکل است؟
آیا نوه دختری از پدر بزرگ ارث میبرد؟
اگر فرزند بعد از پدر فوت کند ارث میبرد؟
چرا نوه از پدربزرگ ارث نمیبرد؟
ارث نوه از پدربزرگ با فوت پدر پیش از او چگونه است؟
این مجموعه سوالات از پرتکرارترین سوالاتی هستند که در زمینه ارث از ما پرسیده میشود. در این مقاله قصد داریم تا به صورت کامل شفاف به شما توضیح دهیم که آیا نوه از پدربزرگ و مادربزرگ ارث می برد؟ و اگر میبرد،‌شرایطش برای نوه دختری و پسری چگونه است؟

اگر فرصت کافی برای مطالعه راهنمای آموزشی ارث بردن نوه را ندارید و قصد دارید تا خیلی سریع پاسخ سوالاتتان را از یک وکیل ارث یا وکیل ملکی دریافت کنید.
میتوانید از طریق شماره تلفن های طریق شماره تلفن های 09121764514 و 02126413165 با ما در ارتباط باشید.

ارث نوه از پدربزرگ یا مادربزرگ (پرسش و پاسخ)

نوه از پدربزرگ و مادربزرگ ارث می برد؟

بگذارید این موضوع را با مثال به شما توضیح دهیم.

  • اگر ارث از سمت پدربزرگ پدری شما باشد، لازمه رسیدن ارث به نوه از پدربزرگ، در قید حیات نبود پدر شما (فرزند مستقیم پدربزرگتان) است.
  • یا مثلا وقتی ارث نوه از مادربزرگ به او میرسد که فرزند وارث آن مادربزرگ در قید حیات نباشد، و ارث به جای او به پسر یا دخترش تعلق میگیرد.

جمع بندی : تنها زمانی که ارث به صورت مستقیم به نوه میرسد، هنگامی است که پدر یا مادر او که وارث اصلی هستند، در قید حیات نباشند.

وکیل مرضیه علوی آماده ارائه مشاوره قدم به قدم به شماست.
جهت دریافت مشاوره روی دکمه واتساپ بفرمایید.

آیا نوه دختری از پدر بزرگ ارث میبرد؟ ارث او با نوه پسری فرقی دارد؟

  • اگر پدر یا مادر وارث نوه دختری در قید حیات باشند، ارث به آنها میرسد و نوه دختری تنها در صورت در قید حیات نبودن والدین وارث خود مشمول دریافت ارث میشود.

شاید برای شما جالب باشد تا با قوانین بین المللی در ارتباط با آیا نوه دختری از پدر بزرگ ارث میبرد در سایت lawayz آشنا شوید.

  • سهم الارث نوه دختری با سهم الارث نوه پسری متفاوت است. پسر دوبرابر دختر سهم میبرد.

نکته مهم :‌ توجه داشته باشید که تنها زمانی ارثیه به نوه میرسد که پدر و مادر او قبل از مرگ پدربزرگ یا مادربزرگ، فوت کرده باشند.

آیا نوه دختری از پدر بزرگ ارث میبرد
آیا نوه دختری از پدر بزرگ ارث میبرد؟ در این مقاله این موضوع را به صورت کامل توضیح دادیم.

چرا نوه از پدربزرگ ارث نمیبرد؟

  • طبق قانون ایران، تنها زمانی نوه واجد شرایط برای دریافت ارث میشود، که وارثان اصلی در قید حیات نباشند و ارث آنها به نزدیک ترین خویشاوند نسبی آن فرد برسد.

نحوه ارث بردن نوه از مادربزرگ یا پدربزرگ

به طور کلی چند شرط لازم برای رخ دادن این موضوع وجود دارد که زیر آن را بررسی میکنیم.

  • شرط اول این است که پدربزرگ یا مادربزرگ شما (فردی که از او قرار است به نوه ارث برسد) در قید حیات نباشد.
  • شرط دوم : نوه نباید تحت هیچ شکلی محروم الارث شده باشد.
  • شرط سوم که در بالاتر نیز به آن اشاره کردیم :‌ هنگام فوت پدربزرگ یا مادربزرگ، فرزند اصلی آنها (پدر یا مادر نوه) در قید حیات نباشد.
مشاوره با وکیل برای دریافت سهم الارث نوه
مشاوره با وکیل برای دریافت سهم الارث نوه.

شرایط ارث بردن نوه در صورت حیات والدین

یکی از سؤالات رایج در حوزه ارث، امکان ارث بردن نوه از پدربزرگ یا مادربزرگ در زمانی است که والدین او زنده هستند. به‌طور کلی، بر اساس قانون مدنی ایران، اگر والدین نوه (یعنی فرزندان متوفی) زنده باشند، نوه به‌صورت مستقیم از پدربزرگ یا مادربزرگ ارث نمی‌برد، زیرا والدین او به‌عنوان وراث درجه اول، اولویت دارند.

با این حال، در شرایط خاص، ممکن است نوه به‌طور غیرمستقیم یا از طریق وصیت ارث ببرد. برای مثال، اگر پدربزرگ یا مادربزرگ در وصیت‌نامه خود بخشی از اموالشان را (تا یک‌سوم دارایی) به نوه اختصاص دهند، او می‌تواند این بخش را دریافت کند. همچنین، در صورتی که والدین نوه به هر دلیلی از ارث محروم شوند (مثلاً به دلیل ارتکاب برخی جرایم خاص مانند قتل عمدی مورث)، نوه ممکن است به‌عنوان وارث جانشین مطرح شود. شناخت این شرایط به خانواده‌ها کمک می‌کند تا حقوق خود را بهتر پیگیری کنند و در صورت نیاز، از مشاوره حقوقی بهره ببرند.

ارث بردن نوه از جد پدری یا مادری

ارث بردن نوه از جد پدری (پدربزرگ پدری) یا جد مادری (پدربزرگ مادری) و همچنین مادربزرگ‌های پدری و مادری، تابع قواعد خاصی در قانون مدنی ایران است. نوه معمولاً زمانی از این افراد ارث می‌برد که والدینش (فرزندان متوفی) فوت کرده باشند، زیرا در این حالت، نوه به‌عنوان وارث جانشین وارد طبقه اول وراث می‌شود. در چنین شرایطی، نوه از جد پدری یا مادری همان سهمی را می‌گیرد که والدینش می‌گرفتند.

برای مثال، اگر نوه از طرف پدرش ارث ببرد، ممکن است به‌عنوان پسر یا دختر متوفی، سهم متفاوتی دریافت کند (پسر دو برابر دختر). از سوی دیگر، ارث بردن از جد مادری نیز به همین ترتیب است، اما اگر وراث دیگری مانند عمو یا عمه حضور داشته باشند، ممکن است سهم نوه کاهش یابد. این پیچیدگی‌ها نشان می‌دهد که بررسی دقیق پرونده با کمک وکیل می‌تواند از تضییع حقوق جلوگیری کند.

ارث بردن نوه از اموال منقول و غیرمنقول

معیار اموال منقول اموال غیرمنقول
تعریف دارایی‌های قابل جابه‌جایی مانند پول، خودرو یا لوازم منزل دارایی‌های ثابت مانند خانه، زمین یا مغازه
مثال پول نقد در حساب بانکی، طلا، سهام شرکت آپارتمان، زمین کشاورزی، ویلا
نحوه تقسیم به‌راحتی بین وراث تقسیم یا به پول تبدیل می‌شود نیاز به توافق وراث یا فروش برای تقسیم دارد
محدودیت‌ها معمولاً محدودیت کمتری در انتقال دارد ممکن است مشمول قوانین محلی یا ثبت اسناد باشد
ارث بردن نوه نوه همانند سایر وراث، سهم خود را دریافت می‌کند نوه با توجه به سهم‌الارث، در مالکیت شریک می‌شود

اگر نوه به‌عنوان وارث جانشین یا از طریق وصیت ارث ببرد، او می‌تواند در هر دو نوع مال شریک شود، اما گاهی برای اموال غیرمنقول، نیاز به هماهنگی با سایر وراث یا طی مراحل قانونی است. مشاوره با وکیل متخصص ارث می‌تواند این فرآیند را ساده‌تر کند.

نوه چقدر ارث میبرد؟

ارث دریافتی نوه از پدربزرگ و مادربزرگ دقیقا برابر با همان ارثی است که اگر والدین او (وارث مستقیم) زنده بودند میبردند. طبق قانون ایران پسر دو سهم میبرد و دختر یک سهم. این شرایط برای نوه نیز صادق خواهد بود.

اهمیت مشاوره حقوقی با وکیل ارث و میراث

در بسیاری از موارد، به دلیل اخلافات مختلفی که بین وراث وجود دارد، روند تقسیم ارث طولانی میشود. در این شرایط ، مشاوره حقوقی با وکیل تقسیم ترکه  میتواند بسیار کمک کننده باشد.

مقاله آیا نوه از پدربزرگ و مادربزرگ ارث می برد؟ (توضیح کامل) برای شما مفید بود؟
آماده پاسخ به تک تک سوالات شما در زمینه ارث بردن نوه دختری و پسری هستیم.

آموزش های حقوقی مرتبط