اگر هر شخصی خود را به دروغ مامور دولت، پزشک، مهندس و… معرفی کرده و از این طریق در امور دولتی یا خصوصی دخالت کند، مرتکب جرم شده است. مجازات غصب عنوان بسته به نوع و شدت آن شامل جریمه نقدی و زندان خواهد بود. جرم غصب عنوان به اعتماد عمومی و نظم اجتماعی آسیب وارد کرده و قانونگذار با مجرمان به شدت برخورد خواهد کرد؛ لذا دریافت مشاوره از یک وکیل حاذق را در نظر داشته باشید.
ارتباط مستقیم با وکیل جرم غصب عنوان: 09121764514
مجازات غصب عنوان در سال 1403
بر اساس قانون مجازات اسلامی، قانون امور پزشکی و قانون وکالت، مجازات جرم غصب عنوان به شرح زیر است:
- 6 ماه تا 2 سال زندان:
– غصب عنوان در مشاغل کشوری، انتظامی و لشگری. - 3 ماه تا 1 سال زندان + جریمه نقدی از 82 تا 330 میلیون ریال:
– غصب عنوان با پوشیدن لباسهای رسمی ماموران نظامی و انتظامی.
– غصب عنوان با استفاده از نشان، مدال و سایر امتیازات دولتی.
– غصب عنوان با استفاده از لباسهای رسمی یا امتیازات دولتی ماموران کشور بیگانه. - جریمه نقدی + 6 ماه تا 2 سال زندان:
– غصب عنوان پزشک، داروساز، دندانپزشک، امور آزمایشگاهی، فیزیوتراپی، مامایی. - 1 ماه تا 6 ماه زندان:
– غصب عنوان در مشاغل مرتبط به امور وکالت.
دفاع از اتهام غصب عنوان
مجازات غصب عنوان در کمترین حالت جریمه نقدی و یک ماه زندان است؛ از این رو، با در نظر گرفتن مراحل و نکات زیر اقدام به دفاع از اتهام غصب عنوان کنید:
- دریافت مشاوره از وکیل باتجربه.
- جمعآوری اسناد رسمی، شهادت شهود و مدارک قابل استناد.
- تفهیم اتهام.
- تنظیم لایحه دفاعیه به کمک وکیل.
- تدوین استراتژی دفاع همراه با وکیل.
- حضور در جلسات دادگاه.
- پیگیری پرونده.
تفاوت جعل عنوان و غصب عنوان چیست؟
برای درک نحوه ارتکاب جرم، هدف و تفاوت جعل عنوان و غصب عنوان، به مقایسه زیر توجه کنید:
- جعل عنوان:
زمانی که یک فرد با استفاده از اسناد و مدارک جعلی، خود را به عنوان یک مقام یا فرد حرفهای معرفی کند، مرتکب جرم جعل عنوان شده است. در واقع این جرم شامل ساخت یا تغییر اسناد برای فریب افراد است. - غصب عنوان:
زمانی که شخصی بدون داشتن مدرک یا مجوز معتبر، خود را به عنوان متخصص یا دارنده مقامی خاص معرفی کند، مرتکب جرم غصب عنوان شده است. در این حالت، فرد مجرم صرفا با ادعا و معرفی نادرست، خود را به جای شخص دیگری جا میزند.
🔴امروزه افراد سودجو با جعل و غصب عنوان شرکتهای دولتی اقدام به کلاهبرداری از طریق ارسال پیامک میکنند؛ در چنین شرایطی در دست داشتن شماره وکیل سایبری تهران کمک کننده خواهد بود.🔴
ارکان جرم غصب عنوان
هر عمل برای اینکه مجرمانه در نظر گرفته شود باید سه رکن زیر به طور همزمان صدق کند؛ از این رو، ارکان جرم غصب عنوان به شرح زیر است:
- رکن قانونی:
این جرم در مواد 555، 556 و 557 قانون مجازات اسلامی تعریف شده است. - رکن مادی:
عمل مجرمانه باید انجام بگیرد؛ یعنی فرد اقدام به معرفی و دخالت کردن در اموری کند که مجوز و تخصصی در آن ندارد. - رکن معنوی:
فرد با نیت، قصد و آگاهی از مجرمانه بودن این عمل، خود را به جای شخص دیگری معرفی کند.
نمونه رای بدوی غصب عنوان
در نمونه رای بدوی زیر، به دلیل عدم وجود شرایط تحقق جرم غصب عنوان، متهم تبرئه شده است:
“در رابطه با اتهام خانم ر.ه. دایر بر غصب عنوان به این دلیل که در فضای مجازی شرکت خود را از نوع خصوصی-دولتی معرفی کرده است، دادگاه با بررسی شواهد و مدارک موجود در پرونده، دفاعیات متهم و وکیل مدافع، نظر به این که معرفی شرکت با به کارگیری عبارت خصوصی – دولتی دلیل بر دخالت کردن در مشاغل دولتی محسوب نمیشود و صرف استفاده از این عبارت، شرکت را جزء مشاغل دولتی به حساب نمیآورد و از مصادیق ماده ۵۵۵ قانون مجازات اسلامی نیست، لذا با استناد به ماده ۴ قانون آئین دادرسی کیفری به لحاظ فقد دلیل، رأی برائت متهم از اتهام غصب عنوان صادر می گردد. رأی صادره حضوری بوده و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظر خواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.”
رای دادگاه تجدیدنظر غصب عنوان
آنچه در زیر میخوانید شرح جرم و مجازات غصب عنوان دولتی (مامور اداره برق) است که در قالب رای دادگاه ارائه شده است:
“در رابطه با تجدیدنظرخواهی آقای ک.م. در دادنامه شماره 698745 که به موجب اتهام کلاهبرداری به سه سال حبس تعزیری و صد میلیون ریال جریمه نقدی و برای اتهام غصب عنوان مامور اداره برق، به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم شده است، دادگاه با بررسی شهادت شاهدان، مدارک موجود در پرونده و لایحه تجدیدنظرخواهی متهم و با نظر به اینکه متهم به هدف اخذ وجه و انجام عمل متقلّبانه متوسل به معرفی خود به عنوان مامور اداره برق گردیده است، بزه غصب عنوان و مقدمه بزه کلاهبرداری تلقی میگردد. از طرفی به دلیل گذشت شاکیان خصوصی، مجازات حبس در اتهام کلاهبرداری به یکسال حبس تعزیری کاهش یافته و جزای نقدی مقرر با مبلغ ذکر شده در رای دادگاه بدوی تعیین و اعلام میشود. رأی صادره قطعی است.”
🔴در شرایطی که فرد با هدف کلاهبرداری ملکی اقدام به غصب عنوان میکند، شاکی میتواند با کمک وکیل کلاهبرداری ملکی، از متهم شکایت کرده و حق قانونی خود را مطالبه کند.🔴
غصب عنوان قابل گذشت است؟
خیر. به دلیل تاثیرات منفی جرم غصب عنوان دولتی و غیردولتی، بر نظم و اعتماد عمومی، این جرم قابل گذشت نیست؛ یعنی با رضایت شاکی خصوصی، پیگیری پرونده و مجازات متهم متوقف نخواهد شد.
نقش وکیل در دفاع از اتهام غصب عنوان چیست؟
- مشاوره حقوقی و راهنمایی در تمامی مراحل دادرسی.
- تهیه و جمعآوری مدارک و شواهد قابل استناد.
- تدوین یک استراتژی دفاعی موثر برای اثبات بیگناهی.
- تنظیم لایحه دفاعیه یا تجدیدنظر خواهی.
- اطمینان از دادرسی عادلانه و مطابق با قانون در کلیه مراحل.
- نمایندگی از موکل در دادگاه و پاسخ به سوالات قاضی و دادستان.
- پیگیری مراحل و روند پرونده.
مشاوره جهت مجازات غصب عنوان
غصب عنوان وکیل دادگستری، ماموران دولتی، پزشکان و مهندسان یک جرم غیرقابل گذشت است؛ مجازات این جرم صرفا با کسب رضایت شاکیان و درخواست تجدیدنظر قابل تبدیل یا تخفیف خواهد بود و چنانچه متهم بیگناه باشد، باید با یک دفاع موثر در دادگاه این امر را اثبات کند؛ از این جهت، استفاده از مشاورههای حقوقی وکیل کیفری تهران را در نظر داشته باشید.
مشاوره رایگان با وکیل جرم جعل و غصب عنوان: 09121764514
این آموزش با هدف پاسخ به سوالات شما در رابطه با جرم و مجازات غصب عنوان، تهیه و ارائه شده است؛ آیا برایتان مفید واقع شد؟