زمانی که یک تاجر به دلیل اشتباهات خود، ورشکست شده و قادر به پرداخت بدهیهایش نباشد یا از روی قصد و فریب، خود را ورشکسته نشان دهد، مجازات خواهد شد؛ مجازات ورشکستگی تحمل زندان و در مواردی پرداخت جریمه نقدی است. تاجر باید ظرف سه روز از زمانی که نتواند بدهیهای خود را پرداخت کند، به دادگاه اطلاع دهد؛ لذا، در چنین پروندههایی از یک وکیل حاذق مشاورههای لازم را دریافت کنید.
ارتباط مستقیم با وکیل ورشکستگی: 09121764514
مجازات ورشکستگی در سال 1403
- مجازات ورشکستگی به تقصیر:
6 ماه تا 2 سال زندان. - مجازات ورشکستگی به تقلب:
1 سال تا 5 سال زندان. - مجازات ورشکستگی عادی:
ورشکستگی عادی در قانون تجارت ایران جرم محسوب نمیشود و مجازاتی در پی ندارد. - مجازات کیفری ورشکستگی:
– اگر ورشکستگی به دلیل تخلفات تاجر باشد: شش ماه الی دو سال حبس.
– اگر تاجر به دروغ خود را ورشکسته نشان دهد: یک الی پنج سال حبس.
دفاع از اتهام ورشکستگی
مجازات ورشکستگی به تقلب و تقصیر حداقل 6 ماه تا 1 سال زندان است؛ از این رو، مراحل و نکات زیر را به منظور ارائه یک دفاع اصولی برای اثبات بیگناهی، در نظر بگیرید:
- مشاوره با وکیل متخصص در امور ورشکستگی.
- تفهیم اتهام از جانب بازپرس پرونده.
- گردآوری مدارک، مستندات مالی، دفاتر تجاری و قراردادهای قابل استناد.
- تنظیم لایحه دفاعیه توسط وکیل.
- ارائه لایحه و دفاعیات کتبی به دادگاه.
- تدوین و بررسی نحوه دفاع در دادگاه.
- حضور وکیل و موکل در جلسات دادگاه.
- پیگیری مراحل قانونی پرونده.
آیا ورشکستگی به تقصیر جرم است؟
بله. بر اساس ماده 671 فصل بیست و سوم قانون مجازات اسلامی، ورشکستگی به تقصیر، جرم به حساب میآید؛ از این رو، 6 ماه تا 2 سال زندان به عنوان مجازات حکم ورشکستگی به تقصیر برای متهم در نظر گرفته میشود.
تفاوت ورشکستگی به تقصیر و تقلب چیست؟
- ورشکستگی به تقصیر:
– شرح جرم: اگر تاجر با انجام اشتباهات و تخلفات شخصی، توانایی پرداخت بدهیهای خود را نداشته باشد، متهم به ورشکستگی به تقصیر میشود.
– مجازات: 6 ماه الی 2 سال زندان.
– مثال: افزایش غیرمعمول هزینههای شخصی / خرید و فروش غیرمنطقی. - ورشکستگی به تقلب:
– شرح جرم: اگر تاجر به طور عمد و با سوء قصد، خود را در شرایط ورشکستگی نشان دهد، مجرم شناخته خواهد شد.
– مجازات: 1 الی 5 سال زندان.
– مثال: از بین بردن دفاتر تجاری / انجام معاملات جعلی.
🔴در پروندههایی که جنبه اقتصادی دارند، تسلط بر مواد قانونی و تبصرههای موجود از اهمیت بالایی برخوردار است و لذا دریافت مشاوره از وکیل جرایم اقتصادی را در نظر بگیرید.🔴
رای وحدت رویه ورشکستگی به تقلب
آنچه در زیر میخوانید توسط هیات عمومی دیوان عالی کشور، تحت عنوان رای وحدت رویه ورشکستگی به تقلب، ارائه شده است:
“به دلیل وضعیت خاص ورشکستگی و نیاز به سرعت در انجام عملیات تصفیه، قانون تجارت مقررات خاصی برای آن وضع کرده است. این مقررات شامل فصل مخصوصی برای شکایت از احکام ورشکستگی و الزام به آگهی کردن حکم ورشکستگی است. طبق ماده ۵۳۷ قانون تجارت، مبدأ اعتراض اشخاص ذینفع، تاریخ اعلان (آگهی) احکام ورشکستگی است. مقررات خاص ورشکستگی با قوانین عمومی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی نسخ نشدهاند. بنابراین، اعتراض اشخاص ذینفع به احکام ورشکستگی خارج از مهلتهای مقرر در ماده ۵۳۷، در دادگاه صادرکننده حکم قابل استماع نیست.”
🔴زمانی که یک تاجر از عمد خود را ورشکسته اعلام کرده تا از پرداخت بدهی خود سر باز زند، وکیل مطالبه خسارت میتواند با تسریع روند پرونده، حق قانونی شما را به آسانی مطالبه کند.🔴
نمونه رای ورشکستگی به تقصیر
متن زیر رای دادگاه در رابطه با سوء مدیریت تاجر و اعلام ورشکستگی او است که در قالب “نمونه رای ورشکستگی به تقصیر” بدین شرح است:
“با توجه به مدارک ارائه شده و بررسیهای انجام شده، مشخص میشود که آقای ح.م. در انجام معاملات خود دچار اشتباهات و تخلفات متعددی شده است که منجر به ورشکستگی وی گردیده است؛ به نحوی که متهم در معاملات خود هزینههای غیرمنطقی و غیرضروری انجام داده و همچنین برخی از داراییهای خود را به صورت غیرقانونی مخفی و پنهان کرده است. با استناد به ماده 671 قانون مجازات اسلامی، مدارک و مستندات پرونده و شهادت شاهدان، دادگاه تاجر را به ورشکستگی به تقصیر و تحمل شانزده ماه حبس محکوم میکند. رای صادره حضوری بوده و پس از بیست روز از تاریخ ابلاغ، قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.”
مشاوره جهت مجازات ورشکستگی
در پروندههای ورشکستگی قوانین و مقررات پیچیدهای حاکم بوده و نیازمند دانش حقوقی عمیق است. مشاوره با وکیل کیفری تهران میتواند در تهیه مستندات، ارائه دفاعیات موثر و دریافت تخفیف در مجازات جرم ورشکستگی به تقلب بسیار کمک کننده باشد.
مشاوره با وکیل جرم ورشکستگی به تقصیر و تقلب: 09121764514
در مقاله ورشکستگی به تقصیر و تقلب، سعی کردیم به تمامی سوالات شما در این حوزه پاسخ دهیم؛ امیدواریم مطالب ارائه شده برایتان مفید واقع شود.